רובנו חווים עייפות, אנחנו יודעים לזהות את התסמינים ולכן אנחנו מזהים את התחושה. במצבים קיצוניים בני אדם עלולים לחוות מצב שנקרא "תשישות נפשית", לא מדובר בעייפות רגילה אלא בעייפות של הנפש. אז מה זה בעצם תשישות נפשית והאם יש דרך לטפל בזה?
תשישות נפשית היא מצב של מתח ולחצים פסיכולוגים שמעוררים בדרך כלל חרדות. החוויה הזו מאופיינת בדרך כלל בנתק ריגשי ובאובדן משמעות אישית. לא מדובר בעייפות לאחר ניקיון הבית או יום עבודה, אלא במצב חמור הרבה יותר שעלול אפילו להוביל לבעיות בריאותיות של ממש.
בשנת 2019 הודיע ארגון הבריאות העולמי כי בכוונתו להגדיר "שחיקה נפשית" כהפרעה פסיכיאטרית מוכרת. השחיקה יכולה להתרחש בכל מיני תחומים בחיים כמו עבודה, הורות, לימודים וכמובן מתבטאת בתסמינים גופניים ורגשיים.
תחושת דכדוך, כאבי ראש ובעיות במערכת העיכול אלו רק חלק מהתסמינים לתשישות נפשית.
אנמיה היא אחת המחלות שהתסמין הבולט בה הוא העייפות. הסובלים מהמחלה מעידים על עייפות לאורך כל היום ולרוב השלמת חוסרים לגוף משפרת את המצב.
לחץ דם נמוך שמאופיין לרוב אצל צעירים גורם לעייפות של ממש עד לכדי תשישות נפשית.
תשישות נפשית יכול להיות תסמין בריאותי בפני עצמו הקשור למחלות אחרות כמו מחלות כרוניות ובמקרים קיצוניים גם סרטן.
לא רק תסמינים פיזיים מצביעים על תשישות נפשית. גם שינויים בהתנהגות כמו התפרצויות זעם והתקפי חרדה יכולים להעיד על כך. לכן, אסור להזניח את הנפש במצבים כאלו וחשוב מאוד לטפל בזה בזעם.
אז אם אתם מזדהים עם מה שנאמר, אל תזניחו את גופכם ואת נפשכם. בעזרת התייעצות מקצועית וליווי אישי אפשר להגיע לתוצאות מפתיעות שבמהירות ישפרו את איכות חייכם ותוכלו לתפקד בשמחה ובאושר.
אתם יכולים גם לכתוב לנו! אנחנו חוזרים מיד. נסו אותנו.
WhatsApp us